Κουκλοπαίζουμε

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Για Δασκάλους. Δημιουργική Δράση Για Όλους!

Δες τα εκπαιδευτικά βίντεο και το συνοδευτικό ψηφιακό υλικό.
Διάλεξε μία ιστορία.
Καθοδήγησε την ομάδα σου & δημιουργήστε μία μικρής κλίμακας παράσταση.
Βιντεοσκόπησε με το κινητό σου την παράσταση και λάβε μέρος στον διαγωνισμό.

To Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» με την Χρηματοδότηση και Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού υλοποιεί σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κουκλοπαίζουμε» Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην Τάξη και Ημερίδα για την Κούκλα στην Εκπαίδευση με έμπειρoυς και καταρτισμένoυς ανθρώπoυς του χώρου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ακαδημαϊκούς από τα Παιδαγωγικά Τμήματα.
Παράλληλα έχουμε φτιάξει ειδική κατηγορία συμμετοχής όπου γονείς, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εμψυχωτές κ.ά. παρακινούνται να χρησιμοποιήσουν την κούκλα δημιουργικά και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Γιατί Κούκλα;

• Είναι ένα καινοτόμο και ισχυρό εργαλείο εκπαίδευσης.
• Κάνει το μάθημα πιο διασκεδαστικό, διαδραστικό και βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση της διδακτέας ύλης.
• Αυξάνει τις δεξιότητες των μαθητών: χειρονακτικές, κατανόησης, συγκέντρωσης, φαντασίας, έκφρασης.
Οραματιζόμαστε, μέσα από την εκπαιδευτική μας δράση, να προσεγγίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, συμβάλλοντας να ανάδειχθούν οι αξίες και τα οφέλη του κουκλοθέατρου και στο πως αυτό μπορεί να επιδράσει σε μια γενικότερη κοινωνική αλλαγή, που αφορά στο άτομο και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Τι Κερδίζω Με Την Συμμετοχή Μου;

Βεβαίωση υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος.

Ένα δυναμικό και δημιουργικό εργαλείο με το οποίο ο ενημερωμένος εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει για την αύξηση της συμμετοχικότητας, δημιουργικής φαντασίας και νοητικής ικανότητας επίλυσης προβλημάτων των μαθητών.

Προβολή των τριών καλύτερων συμμετοχών στην Ημερίδα για την Κούκλα στην Εκπαίδευση με την ευκαιρία να προβληθεί το σχολείο σας, το έργο του εκπαιδευτικού και φυσικά το ταλέντο και η φαντασία των μαθητών!

Την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με συναδέλφους και να γίνει μία ζωντανή ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μεταξύ σας.

Πώς Συμμετέχω;

Δηλώνετε συμμετοχή στον διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε» Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην Τάξη. Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές από 30 Σεπτεμβρίου εώς 23 Δεκεμβρίου 2019.

 • Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση στην Πρωτοβάθμιά σας για υλοποίηση πολιτιστικού προγράμματος και να εξασφαλίσετε βεβαίωση υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος.
 • Μπορούν να συνεργαστούν οι δάσκαλοι διαφόρων ειδικοτήτων (βασικός δάσκαλος, εικαστικός, θεατρολόγος, μουσικός, ευέλικτης ζώνης). Σε αυτήν την περίπτωση δηλώνετε τα στοιχεία του υπεύθυνου δασκάλου προσθέτοντας τα στοιχεία όσων ακόμη συνεργάζονται.
 • Παρακολουθείτε τα βίντεο και το ψηφιακό υλικό που εκπαιδεύουν τον δάσκαλο πώς να καθοδηγήσει τους μαθητές του να κατασκευάσουν με απλά υλικά μία κούκλα, να την εμψυχώσουν και να δραματοποιήσουν ένα κομμάτι της διδακτέας ύλης που θα έχει επιλεχθεί από τον δάσκαλο. Το υλικό θα είναι διαθέσιμο από 30/9/19 στην σελίδα prasinaloga.gr με ελεύθερη πρόσβαση για όλους ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.
 • Δηλώνετε συμμετοχή στον διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε» Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην Τάξη.
  Αιτήσεις Συμμετοχής: 30/09/2019 – 31/01/2020
  Αποστολή Βιντεοσκοπημένων Παραστάσεων: 10/10/2019 – 28/02/2020
 • Βιντεοσκοπείτε την δεκάλεπτη “παράσταση” των μαθητών σας και μας στέλνετε τα βίντεο ψηφιακά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δώσουμε.
 • Εμείς αξιολογούμε τα βίντεο, και τα τρία καλύτερα θα προβληθούν στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος. Επίσης θα βρίσκονται αναρτημένα και στο prasinaloga.gr
 • Στην Ειδική Κατηγορία μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένοι γονείς με τα παιδιά τους, ή κοινωνικοί λειτουργοί, θεραπευτές, εμψυχωτές κ.ά. οι οποίοι καθοδηγούν παιδιά, εφήβους, ενηλίκους και ηλικιωμένους αποκλεισμένων ομάδων.

Υποστήριξη

Σας παρέχουμε την τεχνογνωσία, ιδέες και ψηφιακό υλικό για να δημιουργήσετε εσείς και η τάξη σας μία ολοκληρωμένη δραματοποίηση διαδακτέας ύλης, εντελώς δωρεάν και χωρίς καμία άλλη υποχρέωση!

Ελάτε σε επαφή με συναδέλφους πανελλαδικά μέσα από το group  που φτιάξαμε στο facebook, όπου θα μπορείτε να ανταλλάξετε γνώσεις, ιδέες, εμπειρίες αλλά και να λαμβάνετε από την ομάδα Πράσσειν Άλογα πληροφορίες, tips και υποστήριξη κατά την διάρκεια του project σας.

Θέλετε να έχετε μια δίωρη επίσκεψη υποστήριξης από τα Πράσσειν Άλογα ανά προτζεκτ για εσάς και την τάξη σας στα κρίσιμα βήματα του προτζεκτ; Ρωτήστε μας πώς μπορούμε να συνεργαστούμε οργανώνοντας μία επίσκεψη στο σχολείο σας.

Ψηφιακό υλικό.  Κάντε κλικ στο τίτλο για να διαβάσετε και να κατεβάσετε το βοηθητικό υλικό

οι χορηγοί μας

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram