ΜΑΜΑ MOY, ΜΟΥ! (Ηλικίες: 2 – 6)

2013, παράσταση θεάτρου, πάει παντού

Εμπνευσμένο από… την αληθινή ζωή και με αφορμή το παραμύθι της Κριστίν Άρτσεν: «Η Βασίλισσα των φιλιών» (Εκδόσεις Πατάκη)

Μια παράσταση για πολύ μικρά παιδιά (2-6 ετών), τρυφερή και ευφάνταστη! Παρουσιάζει την σύγκρουση της ανάγκης του παιδιού για αποκλειστικότητα στην Μαμά του και εκείνη της Μαμάς του να εργαστεί…

Ηθοποιός, κούκλα άμεσης κίνησης 40 cm, πάνινες κούκλες τεχνικής muppet show που ξεπροβάλλουν από το φουστάνι της μαμάς, σκηνικοί χώροι που έχουν διαδραστική σχέση με το κοινό… Μια παράσταση ατμοσφαιρική, γεμάτη χιούμορ, πολύχρωμη, γεμάτη μουσική!

Μια μητέρα, διχασμένη μεταξύ δουλειάς και φροντίδας του μικρού γιού της, ο οποίος ασφαλώς θέλει όλη την προσοχή της. Όταν η μαμά θα αισθανθεί ότι τη χρειάζεται κοντά του, θα παραμελήσει τη δουλειά της, για να φύγουν σ’ ένα φανταστικό ταξίδι για να τον βοηθήσει να γίνει πιο αυτόνομος.

Στο τέλος της παράστασης ακολουθεί Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού και Εξερεύνησης Συναισθημάτων του πρόσκαιρου αποχωρισμού του παιδιού από την Μαμά του. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τα συναισθήματα του αποχωρισμού με τεχνικές παιγνιοθεραπείας, θεατρικό παιχνίδι και ζωγραφική που όλα θα καταλήγουν στην «Καρδιά» για να προσεγγίσουν το συναίσθημά τους.

Κατάλληλη για σχολική προσαρμογή και γιορτή Μητέρας.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη

Δραματουργική επεξεργασία, εφαρμογές παιγνιοθεραπείας, παιδαγωγικός σύμβουλος: Αριστέα Κοντραφούρη

Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος και Βασιλική Κριθαρά

Category
Μεταφερόμενες Παραστάσεις
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram