Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου στην Κέα

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου στην Κέα

Στις 21 Μαρτίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου στην Κέα, όπου παρουσιάσαμε την παράσταση «Γοργόνα, γοργονίτσα». Παράλληλα δώσαμε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει το πρόγραμμά μας «Κουκλοπαίζουμε», καθώς πραγματοποιήσαμε επίδειξη κατασκευής απλής κούκλας και των βασικών αρχών εμψύχωσης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας είχε την ευαισθησία να οργανώσει μια παράσταση για τα παιδιά αυτή την μέρα κι έτσι το ταξίδι ξεκίνησε. Ταξίδι για μας, αλλά και για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου. Η θάλασσα και το νησί μάγεψε την γοργονίτσα μας και η οποία με την σειρά της μάγεψε τους μαθητές.

Παρά την οικονομική δυσκολία οργάνωσης μιας παράστασης στην Κέα λόγω του χρόνου μετακίνησης και των ακριβών ακτοπλοϊκών, αισθανόμαστε την ανάγκη για καλλιτεχνική ευαισθητοποίηση και ίσες ευκαιρίες πνευματικής καλλιέργειας και δεξιοτήτων των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών, όπως τα μικρά και ακριτικά νησιά της χώρας. Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το «Κουκλοπαίζουμε» μέσα από διαδικτυακά δωρεάν σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εφαρμόζουν το πρόγραμμα με τους μαθητές τους. Στόχος του προγράμματός μας είναι να προσφέρουμε ευκαιρίες δημιουργικότητας και καλλιτεχνικής έκφρασης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δυσπρόσιτων περιοχών.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram