Κουκλοπαίζουμε. Ενδυνάμωση των νησιών και των παράκτιων περιοχών.

Κουκλοπαίζουμε. Ενδυνάμωση των νησιών και των παράκτιων περιοχών.

Η έναρξη του 6ου Κύκλου του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης» είναι γεγονός και είμαστε πολύ χαρούμενοι από αποτελούμε μέρος του.

Η δράση μας με τίτλο ‘‘Κουκλοπαίζουμε. Ενδυνάμωση των νησιών και των παράκτιων περιοχών’’  υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Αργολίδας, Εύβοιας, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Χανίων και Κεφαλληνίας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης Κυκλάδων, Ζακύνθου και Ηρακλείου δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων συμβάλλουν στην συνδιοργάνωση του προγράμματος. 

Σκοπός της δράσης μας είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την μόλυνση και την προστασία της θάλασσας και των ακτών. Αφετέρου επιθυμούμε να προωθήσουμε την καλλιτεχνική έκφραση, την ενδυνάμωση των σχολείων νησιωτικών περιοχών και την δικτύωση μεταξύ τους μέσω μιας καλλιτεχνικής δράσης. Μέσα από σεμινάρια κούκλας εκπαιδευτικοί και μαθητές νησιωτικών και παράκτιων περιοχών (λιγότερο ή περισσότερο απομακρυσμένων) θα έχουν πρόσβαση σε μια καλλιτεχνική δράση, μέσα από την οποία θα αποκτήσουν γνώσεις και θα αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες. Επιπλέον, μέσω της δράσης μας αποσκοπούμε στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών μέσω της συναισθηματικής έκφρασης με τη δύναμη της θεατρικής κούκλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, 18.00

Ρύπανση της θάλασσας & Κατασκευή κούκλας

Η ρύπανση της θάλασσας με διαδραστικές – βιωματικές παρουσιάσεις, σχετικές διδακτικές προτάσεις και εφαρμογή τεχνικών επαναχρησιμοποίησης υλικών (upcycling) για κατασκευή και διακόσμηση κούκλας.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, 18.00

Εμψύχωση κούκλας

Βασικές τεχνικές εμψύχωσης κούκλας για επικοινωνία συναισθημάτων μέσω της κούκλας και αξιοποίηση αυτής ως εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης για την στήριξη των νέων.

Δείγματα αυτοσχεδιασμών που θα αποτελέσουν υλικό έμπνευσης για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, ώστε να διαλέξουν το θέμα της ιστορίας τους σχετικό με την καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την δημιουργία μιας σύντομης αφήγησης με τη βοήθεια της δραματουργίας και να προετοιμάσουν τον δικό τους αυτοσχεδιασμό.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, 18.00

Αυτοσχεδιασμοί με την κούκλα

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί καλούνται να παρουσιάσουν τους αυτοσχεδιασμούς μικρής διάρκειας (από 1’ -3’) που θα έχουν ετοιμάσει για εξάσκηση και συμβουλευτική ανταλλαγή.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, 18.00

Εκπαίδευση στη δημιουργία αυτοσχεδιασμού

Ένα επιπλέον τρίωρο σεμινάριο με στόχο την παροχή καθοδήγησης στους συμμετέχοντες για την βελτίωση των αυτοσχεδιασμών τους.

Για τους/τις εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων στο σχολείο τους θα ακολουθήσουν δύο ακόμη υποστηρικτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς σεμινάρια, στις 22 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18.00.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram