Ψηφοφορία Κοινού Κουκλοπαίζουμε 4!

Ψηφοφορία Κοινού Κουκλοπαίζουμε 4!

Μετά από 25 χρόνια παραστάσεων και εργαστηρίων το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» προσφέρει για 4η συνεχόμενη χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κουκλοπαίζουμε».

Aπό τις 16 εως τις 28 Μαίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η Ψηφοφορία Κοινού. Μπείτε κι εσείς να ψηφίσετε τις αγαπημένες σας παραστάσεις εδώ. Επιβραβεύστε το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών, το οποίο προετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, και συμβάλλετε στη διάχυση της δημιουργικότητας στο σχολείο!

Οραματιζόμαστε την προαγωγή της δημιουργικότητας, την ενδυνάμωση παιδιών και ενηλίκων με δεξιότητες και την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των ατόμων.

Για να δείτε τα αποτελέσματα του προγράμματος και την ωφέλεια της κούκλας, παρακολουθήστε την Ημερίδα Αξιολόγησης του «Κουκλοπαίζουμε 4» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου, 18:00-21:00 σε ζωντανή αναμετάδοση στην σελίδα μας στο facebook prasinaloga.gr.

Η ψήφος σας είναι σημαντική τόσο για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που αισθάνονται ότι η δουλειά τους επαινείται κι εκτιμάται, όσο και για την ομάδα μας, καθώς αισθανόμαστε ότι το όραμά μας για μια ευφάνταστη κοινωνία αναγνωρίζεται.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και την έγκριση και αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Λίγα λόγια για το «Κουκλοπαίζουμε»

Το κοινωφελές έργο «Κουκλοπαίζουμε» του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας “Πράσσειν Άλογα” είναι ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πανελλήνιος διαγωνισμός παράστασης Θεάτρου Κούκλας που εφαρμόζεται συνεχόμενα από το 2019 σε σχολεία, αλλά ενδείκνυται για καθοδηγητές ομάδων (παιδιών, ενηλίκων και ευπαθών ομάδων) και άλλους ενδιαφερόμενους για το θέατρο κούκλας. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και περιλαμβάνει ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια και διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό στην σελίδα kouklopaizoume.gr. Υπό την καθοδήγηση της ομάδας μας οι συμμετέχοντες δουλεύουν πάνω στην κατασκευή κι εμψύχωση θεατρικής κούκλας, στους αυτοσχεδιασμούς με αυτή, στη δημιουργία σεναρίου, την σκηνοθεσία, την μουσική επένδυση και το μοντάζ, ώστε να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση με κούκλες.

Σύντομο βιογραφικό ομάδας

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με κατάρτιση και 25ετή καλλιτεχνική δημιουργία στην τέχνη του Θεάτρου Κούκλας. Η ομάδα «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville-Mezières, Γαλλία) με υποτροφία από το Ωνάσειο Ίδρυμα. Προτείνει ένα θέαμα κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο.

Παραστάσεις της ομάδας έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, σχολεία, δήμους της Ελλάδας και στο εξωτερικό σε φεστιβάλ. Στην ομάδα έχουν ανατεθεί παραγωγές στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου Ιδρύματος. Έχει παρουσιάσει αναδρομική έκθεση για τα δεκαπέντε χρόνια δημιουργικής θεατρικής δράσης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Τελλόγλειο Ίδρυμα. Η ομάδα έχει ξεχωρίσει στον θεατρικό κόσμο με κριτικές και αφιερώματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο και βραβεύσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram