ΜΑΜΑ ΠΕΤΑΩ

διασκευή του βιβλίου του Fred Bernard «Jesus Betz». Θέατρο Πορεία, Αθήνα 2004.

Η παράσταση παρουσιάζει ηθοποιούς με αστεία κίνηση που θυμίζουν φιγούρες από κόμικς. Κοστούμια-κούκλες που δίνουν μια άλλη διάσταση στο ανθρώπινο σώμα. Ατμόσφαιρα τσίρκου εποχής. Γλυπτικές πολύχρωμες κούκλες διαφόρων μεγεθών. Ακροβατικά. Ένας κόσμος γεμάτος μουσική, παιχνίδι και εικόνες, που μαγεύει τον θεατή, αλλά και μια παράσταση με όμορφα κοινωνικά μηνύματα.

Ο πρωταγωνιστής είναι ένα άτομο κοινωνικά αποκλεισμένο, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει στην εξωτερική του εμφάνιση, είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.

Μέσα από τη φιλία, το χιούμορ, την αγάπη και την πίστη στον εαυτό του αποδεικνύει ότι η ομορφιά της ψυχής είναι πιο σημαντική από εκείνη του σώματος και γίνεται πιο ευτυχισμένος από πολλούς από εμάς.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του «Jesus Betz» του Γάλλου Fred Bernard.

Σαν θεατρικό έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ». Έχει αποτελέσει θέμα για δύο διαφορετικές θεατρικές παραγωγές στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας Αθηνών για την Παραολυμπιάδα.

Σχεδιασμός παράστασης , σενάριο, σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Καποκάκη
Σκηνογραφία, κατασκευή κουκλών ,κοστούμια: Δήμητρα Κοτσώνα
Κινησιολογία : Ολύβια Θανάσουλα
Μουσική: Κώστας Μόσχος
Στίχοι: Δημήτρης Βανέλης
Ηχογραφημένο τραγούδι: Σπύρος Σακκάς
Κατασκευή σκηνικού: Σέργιος Γκίννερουπ
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας, Βασίλης Πανανίδης
Βοηθοί κατασκευαστές: Παύλος Καββαδίας, Αναστασία Καραφύλλα
Βοηθός σκηνοθέτη – υλικό προγράμματος: Δήμητρα Γρηγορέα
Ερμηνευτές: Αριστέα Κοντραφούρη, Εμμανουέλα Καποκάκη

 Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των: ΥΠ.ΠΟ., ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΕΛΩΔΙΑ FM 99,2, HIGHTLIGHTS, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ

Category
Παλαιότερες παραγωγές
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram