ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

του Χ. Κ. Άντερσεν. Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας του Charleville, Γαλλία, 1997. Θέατρο «ΦΟΥΡΝΟΣ», Αθήνα 1997. Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας, Γάνδη , Βέλγιο 2000.

Παράσταση θεάτρου κούκλας με ζωντανή τζαζ μουσική, μία διασκευή του παραμυθιού “Κόκκινα Παπούτσια” του Χ. Κ. Άντερσεν.

Καθώς το σαξόφωνο χάνεται στα μονοπάτια της τζαζ και των αυτοσχεδιασμών, το θέατρο κούκλας ζωντανεύει και ντύνει με τη μαγεία του, ένα κλασικό παραμύθι που μιλάει για την εσωτερική σύγκρουση ενός κοριτσιού, ανάμεσα στις επιθυμίες του και τον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας. Κούκλες – μικρογλυπτά, με πλούσια χρώματα και σχήματα δημιουργούν μέσα από τη θέση τους στο χώρο, κινούμενους εικαστικούς πίνακες.

Ο θεατής παίρνει πολύπλευρα ερεθίσματα: εικαστικά, θεατρικά και μουσικά. Αυτό το πάντρεμα των τεχνών είναι το εισιτήριο για μια μικρή απογείωση από την πραγματικότητα,

“καθώς συνδυάζονται αρμονικά ο επαγγελματισμός με την ποικιλία των εκφραστικών μέσων και την απλότητα της υποκριτικής, την προσεγμένη και ευρηματική χρήση της κούκλας και των άλλων αντικειμένων, καθώς και την διεισδυτικότητα του μουσικού ηχοχρώματος, μέσα από το σαξόφωνο…”

Σύλληψη παράστασης, σκηνογραφία, αφήγηση, κατασκευές κουκλών: Eμμανουέλα Καποκάκη
Επιμέλεια Σκηνοθεσίας: Γρηγόρης Αθανασίου
Ερμηνευτής σαξοφώνου: Δημήτρης Βασιλάκης

Category
Παλαιότερες παραγωγές
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram