ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ

“Από Μηχανής Θέατρο”, Αθήνα, 1998-99. “Μύλος”, Θεσσαλονίκη, 1999. 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Καΐρου, 1999. Theaterszene Europa-Κολωνία, 2001.

Η «Λιμνοθάλασσα» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που απευθύνεται μόνο σε ενήλικο κοινό και έχει μια ποιητική εναλλακτική θεατρική γραφή μέσα από τη δύναμη συμβολικών εικόνων και αρχετύπων.

Ένας μαγικός κόσμος θεάτρου εικόνας, κούκλας, μουσικής ατμόσφαιρας, υποκριτικής και ακροβατικών ξεδιπλώνεται καθώς μια νέα γυναίκα (η ηθοποιός) προσπαθεί να λύσει έναν κόμπο που έχει δημιουργηθεί μέσα της παρακολουθώντας την κούκλα – είδωλό της. Μαζί ξεκινάνε ένα ταξίδι για να επαναπροσδιορίσει τον ερωτισμό της και να εξερευνήσει τις προσωπικές της αλήθειες.

Η παράσταση παίχτηκε στο «Από Μηχανής Θέατρο» (Νοέμ.‘98- Απρ.΄99) στην Αθήνα, στο «Μύλο» Θεσσαλονίκης και κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αποκόμισε καλές κριτικές που την χαρακτήρισαν ως «πολύτιμη» και κινούμενη «προς μια εναλλακτική κατεύθυνση, προτάσσοντας ένα είδος θεάτρου όπου το κέντρο βάρους μετατίθεται από την εκφορά του λόγου στην αρμονία της κίνησης και στην υποβλητικότητα της ατμόσφαιρας» (Σ. Λοϊζου, ΤΟ ΒΗΜΑ).

Χαρακτηρίστηκε επίσης, ως μία από τις «πιο ζουμερές στιγμές του φετινού θεατρικού χειμώνα» (Γ. Σαρηγιάννης, ΤΑ ΝΕΑ).

Τον Σεπτέμβριο του 1999 η «Λιμνοθάλασσα» επιλέχτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Καΐρου.

Τον Μάρτιο του 2001 θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεάτρου ΤΗEATERSZENE EUROPA – Ευρωπαικό Φεστιβάλ Θεάτρου – τον Μάρτιο του 2001 στην Κολωνία.

Σενάριο, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κατασκευές κουκλών-σκηνικών: Εμμανουέλα Καποκάκη
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θόδωρος Τσαπακίδης
Κινησιολογική σκηνοθεσία: Εύα Μπουρνιά
Έπαιξαν: Εμμανουέλα Καποκάκη, Αγγελική Τόμπρου
Φωτισμός: Τάσος Παλαιορούτας, Θοδωρής Τσαπακίδης
Ηχητικό μοντάζ-Μουσική: Παντελής Κατσάμπας
Φωτογραφία: Στέφανος Ζαχαράκης, Γιάννης Μαλαγιαννάκης

Category
Παλαιότερες παραγωγές
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram