ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

διασκευή του παραμυθιού του Kemal Kurt. Θέατρο Πολύτεχνο, Αθήνα, 2001. Θέατρο Σταθμός, Αθήνα, 2002.

“Τα Πέντε Δάχτυλα και το Φεγγάρι” του συγγραφέα Kemal Kurt, σε εικονογράφηση Aljoscha Blau έχει βραβευτεί ως το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο του μήνα Δεκέμβριου -1997- από την Γερμανική Ακαδημία Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας (Ελλάδα, εκδόσεις “Κάστωρ”).

Είναι μία παράσταση που μεταφέρει τον θεατή σε έναν κόσμο μαγικό, γεμάτο χρώματα και αισιοδοξία, έναν κόσμο που, χάρις στην μεταφυσική δύναμη που διαθέτει κάθε κούκλα, γίνεται συναρπαστικός, αλλόκοτος και συνάμα περίεργα οικείος.

Θέαμα μαγικό, έντονα χιουμοριστικό, με ύφος παραμυθένιο, με γρήγορους ρυθμούς και τη μουσική να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα παραμύθι που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ξεκινώντας από τις πιο τρυφερές και φτάνει μέχρι τις πιο μεγάλες.

Με έναν τρόπο ποιητικό και παιγνιώδη, το σύγχρονο και πρωτότυπο αυτό παραμύθι προσωποποιώντας τα 5 δάχτυλα του ανθρώπινου χεριού έρχεται να υμνήσει τις δυνατότητες της συνεργασίας, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να κατορθώσουν τα πάντα αν είναι ενωμένοι πραγματικά.

Χρησιμοποιούνται κούκλες διαφόρων μεγεθών. Tους ρόλους ερμηνεύουν δύο ηθοποιοί που εμφανίζονται στην σκηνή παίζοντας μαζί με τις κούκλες.

Ιδέα: Εμμανουέλα Καποκάκη
Κείμενα: Κεμάλ Κούρτ
Σκηνικά: Εμμανουέλα Καποκάκη, Δήμητρα Κοτσώνα
Κατασκευή κουκλών: Εμμανουέλα Καποκάκη, Δήμητρα Κοτσώνα, Αγγελική Τόμπρου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Φωτισμοί:Tάσος Παλαιορούτας
Φωνητική Διδασκαλία : Mίρκα Γεμετζάκη
Έπαιξαν: Εμμανουέλα Καποκάκη, Αγγελική Τόμπρου

Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των: ΥΠ.ΠΟ., ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ, ΚΛΙΚ FM88,8, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 902ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΩΡ.

Category
Παλαιότερες παραγωγές
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram